Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 09:03

Η Μεσσηνία γιόρτασε την Παναγία

Γράφτηκε από την

 

Σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης, παρουσία πλήθους πιστών, γιόρτασε χθες  η Μεσσηνία την Παναγία, τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με επίκεντρο τις μονές Βουλκάνου και Δήμιοβας. 

Στο Βουλκάνο μετά τον αρχιερατικό πανηγυρικό όρθρο, έγινε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, από το παλιό μοναστήρι (το καθολικό), από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Ακολούθησε η πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα τελέστηκαν ο πανηγυρικός μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερή παράκληση.

Στην παλιά μονή του Βουλκάνου, το βράδυ της παραμονής τελέστηκε πανηγυρική αγρυπνία και χθες, ανήμερα της γιορτής, στις 6 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ιερή παράκληση και έγινε η κάθοδος της εικόνας στο μοναστήρι.

Στη Δήμιοβα, πραγματοποιήθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος του μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Το βράδυ τελέστηκε η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου. Την παραμονή στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.