Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 07:54

Συμβουλές Χρυσοστόμου στον νέο μητροπολίτη Θεόκλητο

Γράφτηκε από την

Την πρώτη του θεία λειτουργία μετά τη χειροτονία του σε επίσκοπο τέλεσε χθες στην Καλαμάτα, ο νέος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Ο σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε τη θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Καρθαγένης Μελετίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας προσφωνώντας το νέο μητροπολίτη, τον συνεχάρη πατρικά για την εκλογή του, λέγοντάς του ότι δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ ότι υπηρετεί την Εκκλησία, η οποία είναι μάνα, να ποιμαίνει το λαό του με αγάπη και χωρίς διάκριση. "Μη λησμονήσεις ότι είσαι πατέρας και θα πρέπει πάντα να συγχωρείς και να θυσιάζεσαι", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συμβολή των μητροπολιτών Ιλίου και Σπάρτης στην εκλογή του μητροπολίτη Σταγών.

Με τη σειρά του ο μητροπολίτης Σταγών ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Χρυσόστομο, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του βρήκε τον πατέρα, τον αδερφό και το φίλο. Επεσήμανε ότι “δεν θα ξεχάσω ποτέ γέροντά μου την ευεργεσία στο πρόσωπό μου και ισοβίως θα σας είμαι ευγνώμων".

Πλήθος πιστών συμμετείχε στη θεία λειτουργία και με συγκίνηση αναφώνησε αρκετές φορές το “Αξιος".

Τέλος, ο νέος μητροπολίτης Σταγών μετέβη στο κοιμητήριο Καλαμάτας, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του γέροντός του, μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.