Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 08:38

Καλαμάτα: Πλήθος πιστών στη λειτουργία Θεόκλητου στους Ταξιάρχες (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Πλήθος πιστών στη λειτουργία Θεόκλητου στους Ταξιάρχες (βίντεο)

Την πρώτη του θεία λειτουργία ως επίσκοπος τέλεσε χθες ο μητροπολίτης Σταγών καί Μετεώρων Θεόκλητος, στον ναό των Ταξιαρχών Καλαμάτας, του οποίου υπήρξε εφημέριος και προϊστάμενος για 20 έτη.

Ο μητροπολίτης χοροστάτησε κατά τον όρθρο και τέλεσε τη λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, και ιερείς της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Συμπροσευχόμενος παρέστη από του ιερού βήματος ο μητροπολίτης Λεοντοπόλεως Γαβριήλ.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη λειτουργία και να ευχηθεί στον νέο μητροπολίτη. Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Σταγών αναφέρθηκε με συγκίνηση στα χρόνια της διακονίας του στην ενορία και δώρισε στον ναό, ως ανάμνηση, ένα αργυρό ιερό Ευαγγέλιο.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με τη σειρά του πρόσφερε στον κ. Θεόκλητο μία πλήρη αρχιερατική στολή και ένα Εγκόλπιο μετά επιστηθίου Σταυρού.  Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ερχόμενος από άλλη ενορία στην οποία λειτούργησε, ευχήθηκε για μία ακόμη φορά στον μητροπολίτη Σταγών να έχει υγεία και ευλογημένη ποιμαντορία, και παρουσίασε τον νέο εφημέριο-προϊστάμενο του ναού, αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μπινίσκο.


NEWSLETTER