Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 09:22

Η Μάνη αποχαιρέτησε τον ποιμενάρχη της 

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα συγκίνησης η Μάνη αποχαιρέτισε τον ποιμενάρχη της, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου.

Προεξάρχων της ακολουθίας ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, πλαισιωμένος από τους μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο (τοποτηρητή της χηρεύουσας Μητρόπολης Μάνης), Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, πρώην Αρτης Ιγνάτιο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Πατρών Χρυσόστομο, Κυθήρων Σεραφείμ, Κορίνθου Διονύσιο, Τριφυλίας Χρυσόστομο, Κηφισίας Κύριλλο, Φωκίδος Θεόκτιστο, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, καθώς και τον επίσκοπο Μεθώνης Κλήμεντα.

Με το πέρας της ακολουθίας εκφωνήθηκαν επικήδειοι λόγοι, από τον εκπρόσωπο της Ελλαδικής Εκκλησίας, εκπροσώπους τοπικών φορέων, τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μάνης αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο και τον αρχιμανδρίτη Ανδρέα Μπολοβίνο - οι οποίοι συγκινημένοι αναφέρθηκαν στη ζωή, το έργο, αλλά και σε προσωπικές στιγμές του κοιμηθέντος ιεράρχη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ταφή της σορού του μακαριστού μητροπολίτη στα Καλύβια Γυθείου, σε μέρος το οποίο ο ίδιος είχε ετοιμάσει εν ζωή.

[Με πληροφορίες από το arxon.gr]