Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 17:28

Στην Καλαμάτα ο Ιερώνυμος για τη γιορτή του Χρυσοστόμου (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Την ονομαστική του εορτή γιόρτασε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Το πρωί στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, την πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία τέλεσε ο κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Διδυμοτείχου Δαμασκηνού, Πειραιώς Σεραφείμ, Κηφισίας Κύριλλου, Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Φιλαδελφείας (από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) Βενέδικτου και του επισκόπου Αμορίου (από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) Νικηφόρου.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας παρέδωσε τις υποτροφίες σε 9 νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης.

Στη λειτουργία παρέστησαν η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχινάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, εκπρόσωποι τοπικών στρατιωτικών αρχών και φορέων, κληρικοί και απλός κόσμος. Αμέσως μετά ο κ. Χρυσόστομος δέχτηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από εκπροσώπους αρχών και φορέων, κληρικούς και πιστούς.

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό, το βράδυ της Κυριακής, στο ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Κορίνθου Διονυσίου, Ιλίου Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου, Μεγάρων Κωνσταντίνου, των επισκόπων Σαλώνων Αντωνίου, Μεθώνης Κλήμεντα και του εορτάζοντος μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. 

Στο τέλος του εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας τα έτη του να είναι πολλά, με υγεία και μακροημέρευση, προς δόξαν Θεού και διακονίας του λαού. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του στα ονομαστήριά του, τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί έκφραση ενότητας της Εκκλησίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.