Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 15:30

Στο θρόνο της μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων ο Θεόκλητος

Γράφτηκε από την

Μια ιστορική ημέρα είναι σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου για την πόλη της Καλαμπάκας και την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Σήμερα, η πόλη της Καλαμπάκας υποδέχθηκε τον δεύτερο κατά σειρά Μητροπολίτη της, οχτώ μήνες μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σεραφείμ.

Η πρώτη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, έγινε στην Εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων στο ύψος της Βασιλικής, από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης συνοδευόμενος υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έφτασε στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος του παρέδωσε την Αρχιερατική Ράβδο.

Πρώτος τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο οποίος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή διακονία στην ιστορική Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Επίσης τον νέο Μητροπολίτη προσφώνησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Μητρόπολης για το κοινό καλό του τόπου.

Ακολούθησε ο πρώτος χαιρετισμός του νέου Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου, ο οποίος φανερά συγκινημένος απεύθυνε πρόσκληση στο λαό της Καλαμπάκας να είναι στο πλευρό του, και να προσεύχεται για τον πνευματικό τους πατέρα.

Αμέσως μετά με πομπή ο νέος Μητροπολίτης περπάτησε μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου καθ΄όλη την διάρκεια ευλογούσε το ποίμνιο του, το οποίος αναφωνούσε άξιος.

Τέλος σύμφωνα με το τυπικό ακολούθησε η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία των Αρχών του Τόπου και εκατοντάδων πιστών.

Του Αιμίλιου Πολυγένη από το romfea.gr