Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 08:05

Ξεκίνησαν στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις εορτασμού της Υπαπαντής

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις εορτασμού της Υπαπαντής

Ξεκίνησαν το Σάββατο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής.

Το απόγευμα εψάλη ο εσπερινός και έγινε η ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας στη δεξιά πλευρά του μητροπολιτικού πανηγυρίζοντος ναού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ο εορτασμός θα κορυφωθεί τη μέρα της γιορτής, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 του μήνα.

Χθες εκδρομείς - πιστοί κατέφθασαν στον πανηγυρίζοντα ναό με πούλμαν από διάφορες περιοχές της Αττικής (Ιλιον, Αγίους Αναργύρους, Ανω Λιόσια, Θρακομακεδόνες, Ασπρόπυργο), για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να ζητήσουν τη βοήθειά της. Ηταν άνθρωποι που έρχονται στην Καλαμάτα για την Παναγία εδώ και πολλά χρόνια και όχι μόνο τις μέρες της γιορτής, αλλά και άλλοι που ήρθαν για πρώτη φορά, ικανοποιώντας επιθυμία και τάμα χρόνων.

Ανήμερα της Υπαπαντής στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης


NEWSLETTER