Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 07:51

Καλαμάτα: Τίμησαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών - Δύο νέες χειροτονίες (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Τίμησαν τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών - Δύο νέες χειροτονίες (βίντεο)

 

Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών και οικουμενικών διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου, προστατών της Παιδείας, τιμήθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Την παραμονή της γιορτής ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό του ναού Τριών Ιεραρχών Μεσσήνης. Χθες το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη θεία λειτουργία στο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας και κατά τη διάρκεια, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Αθανασίου Κυριάκου και την εις διάκονον χειροτονία του Βασιλείου Κουτσόγιαννη σπουδαστή της Εκκλησιαστικής Σχολής Πατρών. Και στους δύο χειροτονούμενους ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε να έχουν καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου και τους προέτρεψε να μιμηθούν τους Τρεις Ιεράρχες.
Στη θεία λειτουργία παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημήτρης Οικονομόπουλος και Δευτεροβάθμιας Γιώργος Σταματόπουλος, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της πόλης.
Για τους Τρεις Ιεράρχες και το έργο τους μίλησε ο Κώστας Τζαννής διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου, που παρατήρησε ότι αυτοί οι τρεις βαθιά μορφωμένοι Επίσκοποι αποτελούν υγιή πρότυπα για τη νεολαία, ώστε να οικοδομήσει γερά θεμέλια για τη ζωή της.


NEWSLETTER