Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 07:21

Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της Υπαπαντή

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της Υπαπαντή

Την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής με πολυαρχιερατικό εσπερινό. Σήμερα, ανήμερα της γιορτής, από τις 7 το πρωί, θα τελεστεί ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Γύρω στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης (εκπρόσωπος της κυβέρνησης) και Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου (εκπρόσωπος του κόμματος).

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετέχουν -προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου- οι μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, Καρπενησίου Γεώργιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης σε δηλώσεις του κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Μεγαλόχαρης. "Την χάρη και την ευλογία αυτή επικαλούμεθα για την καθημερινότητά μας, για την πορεία της ζωής μας, για το μέλλον της πατρίδος μας", σημείωσε χαρακτηριστικά.


NEWSLETTER