Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 10:29

Το πρόγραμμα λειτουργιών του μητροπολίτη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

 

Ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας το πρόγραμμα λειτουργιών του μητροπολίτη Χρυσοστόμου για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει:

Αύριο Σάββατο 31 Μαρτίου, του Λαζάρου: Θεία λειτουργία στη Μονή των Ελληνικών στην Ανθεια. Μεθαύριο 1 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων: Θεία λειτουργία στον Αγιο Νικόλαο (Φλαρίου) Καλαμάτας και το βράδυ Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό της Ανάληψης στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Μεγάλη Δευτέρα: Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο.

Μεγάλη Τρίτη: Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό της Ανάστασης στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας.

Μεγάλη Τετάρτη: α) το μεσημέρι το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στη Μονή Βελανιδιάς, β) το βράδυ, Ακολουθία του Νυμφίου στο ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Μεσσήνη.

Μεγάλη Πέμπτη: α) το πρωί, θεία λειτουργία στη Μονή του Προφήτη Ιωήλ στην Καλαμάτα, β) το βράδυ, Ακολουθία των Παθών, στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Μεγάλη Παρασκευή: α) το πρωί, Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, β) το μεσημέρι, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, γ) το βράδυ, η Ακολουθία του Επιταφίου στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Μεγάλο Σάββατο: α) το πρωί, θεία λειτουργία στη Μονή Δήμιοβας, β) το βράδυ, Ακολουθία της Αναστάσεως στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Κυριακή του Πάσχα: Το πρωί, Εσπερινός της Αγάπης στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Πέμπτη της Διακαινησίμου (12 Απριλίου), το βράδυ μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Πυλίας.

Παρασκευή της Διακαινησίμου (13 Απριλίου), το πρωί θεία λειτουργία και λιτάνευση της εικόνας στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ελεήστριας στην Κορώνη.

Κυριακή του Θωμά (15 Απριλίου), το πρωί, θεία λειτουργία στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς. Στη συνέχεια θα τελεστούν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων κτηριακών εγκαταστάσεων της μονής.