Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 17:04

Καλαμάτα: Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής στους Ταξιάρχες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καλαμάτα: Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής στους Ταξιάρχες

Η 4η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής θα γίνει αύριο Σάββατο του Λαζάρου στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, στις 8 το βράδυ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο «Οι φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» και το Μουσικό Ομιλο Καλαμάτας «Ορφεύς».

Θα πάρουν μέρος οι: Βυζαντινή Χορωδία «Χόρευμα» της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Σιάχου, Μεικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς» υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Τσίτσα, Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας (Σύλλογος Φίλων της Χορωδιακής Μουσικής) Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, Μεικτή Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Εκεί θα ακουστούν χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής Ελλήνων και ξένων συνθετών (Κωνσταντίνου Πρίγγου, Θεμιστοκλή Πολυκράτη, Γεωργίου Τριάντη, Δημήτρη Παπαποστόλου, Ι. Αγγελόπουλου, Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, Alexander Arkhangelsky, Carles Gumi, Pablo Casals, Lajos Bárdos, György Deák - Bárdos, Sergei Rachmaninov, Steve Dobrogosz).

Η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου ως προετοιμασία για τις Αγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Η χορωδία του “Ορφέα” ξεκίνησε το 1982 να οργανώνει θρησκευτική συναυλία στο ναό των Ταξιαρχών, αρχικά το πρωί της Κυριακής των Βαΐων και αργότερα το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου. Από το 1994 η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» ως Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής με τη συμμετοχή και άλλων χορωδιών από την Καλαμάτα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER