Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 10:26

Την Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε η Κορώνη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Την Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε η Κορώνη

Την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε χθες, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, η Κορώνη.

Στη θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό, στο κάστρο της Κορώνης, προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας στους κεντρικούς δρόμους και στα γραφικά σοκάκια της Κορώνης, παρουσία πλήθους πιστών. Με την ολοκλήρωση της λιτανείας τελέστηκε επιμνημόσυνο τρισάγιο στις προτομές του εθνομάρτυρα επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη, αλλά και για το σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργο Μπαλταδώρο, που έπεσε στο καθήκον, για την προστασία της πατρίδας.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχήθηκε στους παριστάμενους “η Παναγία Ελεήστρια να δίνει υγεία, δύναμη, παρηγοριά, ενίσχυση, ευημερία και ανάπτυξη προσωπική και οικογενειακή, και κυρίως στον τόπο μας να δώσει τη δυνατότητα να ξαναζήσουμε ημέρες ανάπτυξης και ευημερίας, ημέρες, όπως ταιριάζουν στην ιστορία και τον πολιτισμό μας”.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, αντιδήμαρχοι και άλλοι αιρετοί του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Περιφέρειας, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι πρώην βουλευτές Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER