Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 21:31

Με λαμπρότητα τιμήθηκε Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, η Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Μάνης Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ενώ παρευρέθηκαν σε αυτή -μεταξύ άλλων- η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=hykE6WxhPbY}

Μετά το τέλος της λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των 16 αγίων και των λειψάνων τους, ενώ τιμές απέδωσαν οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.

Είχε προηγηθεί αρτοκλασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κουρέων - Κομμωτών Ελλάδος, με την ευκαιρία της γιορτής του προστάτη τους Αγίου Ηλία του Αρδούνη, ενός εκ των Μεσσηνίων αγίων.

Xθες Σάββατο 21 Απριλίου, εξ άλλου, τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, πολυαρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Κορίνθου Διονυσίου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.