Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 13:52

Τη μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας γιόρτασαν σε Σπηλιά και Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον

Τη μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας γιόρτασαν με κάθε λαμπρότητα στη Σπηλιά Τριφυλίας. Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και χθες η θεία λειτουργία.

Ακολούθησε λιτανεία στους δρόμους του χωριού συνοδεία του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Με το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σπηλιάς και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου δεξιώθηκαν τους επισήμους που έδωσαν το “παρών”. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Γιάννα Κωνσταντέλου και Παναγιώτης Τσίγγανος, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου κ.ά.

 

 

Στα Φιλιατρά

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στα Φιλιατρά. Στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου είχαν μεταφερθεί οι εικόνες από την παραμονή, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έγινε λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, του ιερού κλήρου, μαθητών από τα σχολεία της πόλης και πλήθους πιστών. Στην κεντρική πλατεία εψάλη δέηση και η πομπή κατέληξε στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη.

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας Παναγιώτης Αλευράς, ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης.

Κ.Μπ.