Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 17:32

Κέντρο Νεότητας Μητρόπολης Μεσσηνίας: Εκδήλωση για τον αυτισμό με την Μαρία Κασαμπαλάκου

Γράφτηκε από την
Κέντρο Νεότητας Μητρόπολης Μεσσηνίας: Εκδήλωση για τον αυτισμό με την Μαρία Κασαμπαλάκου

Η συγγραφέας και μητέρα παιδιού με αυτισμό Μαρία Κασαμπαλάκου θα βρεθεί καλεσμένη στο Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης Μεσσηνίας (έναντι ναού Υπαπαντής) το Σάββατο στις 7 μ.μ. για μια πολυδιάστατη εκδήλωση με τίτλο «Αυτισμός.

Παιδιά του Θεού μας». Οπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα: εκπρόσωπος της Μητρόπολης αναλύει την θέση της Εκκλησίας επί του θέματος. Καταρτισμένη ομάδα επιστημόνων μιλάει για την αναγνώριση των συμπτωμάτων και την πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση. Μητέρες αφηγούνται βιωματικά πονήματα. Διάλογος ανάμεσα στην Μαρία και αυτιστικά παιδιά υψηλής λειτουργικότητας. Τέλος η εκδήλωση θα διανθιστεί μουσικά με ορθόδοξους Βυζαντινούς ύμνους από την σοπράνο - ειδική παιδαγωγό Αθηνά Χιώτη με την συνοδεία της Κωνσταντίας Δούκα στο ούτι.

Στη βραδιά θα μιλήσουν ακόμη οι: Χριστίνα Καρκατζούλη παιδοψυχίατρος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια οικογένειας και ζεύγους, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, Μαρία Κενσαλή εργοθεραπεύτρια, υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας που βρίσκεται στην Καλαμάτα, Μαρία Λευτάκη κοινωνική λειτουργός, μητέρα παιδιού στο φάσμα του αυτισμού.


NEWSLETTER