Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 08:59

Εκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για προσφορά αίματος (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την αγάπη και τη συμπαράστασή της στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών της Αττικής εκδηλώνει έμπρακτα και η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Συγκεντρώνει εμφιαλωμένο νερό και ξηρές τροφές, ενώ ο μητροπολίτης Χρυσόστομος σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Μεσσήνιους που έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες των πυρκαγιών.

Ο κ. Χρυσόστομος, πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου κατά του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Στη χθεσινή δήλωσή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε: “Τις ημέρες αυτές γίναμε μάρτυρες δραματικών γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Κορινθίας και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων είναι ότι υπάρχουν νεκροί, θύματα, μικρά παιδιά και κάθε άλλης ηλικίας. Ανθρωποι που έμειναν έξω από τα σπίτια τους, καταστράφηκε η περιουσία τους. Επειδή η Εκκλησία είναι πάντα μητέρα αγάπης, κατανόησης και συμπαράστασης, αποφασίσαμε ως μητρόπολη να κάνουμε μία προσπάθεια συλλογής εμφιαλωμένου νερού και ξηρών τροφών, κράκερς, φρυγανιές, μπισκότα, εμφιαλωμένους χυμούς και γάλατα μακράς διάρκειας.

Αυτό που έχει πρωτεύουσα σημασία είναι ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αίματος. Θα παρακαλέσουμε όλους και όσους μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας, να κάνουν την προσφορά αίματος με την υπόμνηση ότι θα αφορά τους τραυματίες των τελευταίων πυρκαγιών. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους κατοίκους του νομού να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε αυτή την πρόσκληση της Εκκλησίας, για να μπορέσουμε με τρόπο άμεσο να ανταποκριθούμε και μεις και στα αιτήματα όλων αυτών των ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας αγώνας επιβίωσης των ανθρώπων αυτών. Δεν λύνονται τα προβλήματά τους, θα είναι χρόνια προβλήματα, όσον αφορά το πού θα μείνουν, πώς θα αποκατασταθούν και πάλι τα σπίτια και η περιουσία τους. Αυτό είναι μια δεύτερη φάση της όλης αυτής πορείας. Αυτό που επείγει είναι να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να μπορέσουν οι τραυματίες να βρουν όχι μόνο ηθική συμπαράσταση, αλλά κάτι το ουσιαστικό που έχουν ανάγκη”.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=gjYv4j80Vlc}

Γ.Σ.