Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 14:14

Στην Καλαμάτα σήμερα η εικόνα της Δήμιοβας

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα σήμερα η εικόνα της Δήμιοβας

 Την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή της Δήμιοβας υποδέχεται σήμερα η Καλαμάτα, στις 7 το απόγευμα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.

Η πομπή για τη μεταφορά της εικόνας ξεκίνησε στις 2 το πρωί με ενδιάμεση στάση στο Ελαιοχώρι. Η εικόνα έχει φτάσει από νωρίς το πρωί στα Γιαννιτσάνικα, στην εκκλησία της Παναγίτσας στην ιδιοκτησία του Γ. Μπούνα (500 περίπου μέτρα από τη διασταύρωση της Λακωνικής προς Ελαιοχώρι).

Σήμερα πριν την υποδοχή της, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.

Η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας θα παραμείνει στην Καλαμάτα για δεκαήμερο προσκύνημα (θα αναχωρήσει την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου), ενώ το Σάββατο 8 του μήνα θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία για τη γιορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Την Τετάρτη 12 του μήνα, από τις 9 το βράδυ έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, έχει προγραμματιστεί ιερή αγρυπνία, κατά την οποία θα τελεστούν εσπερινός, παράκληση, όρθρος και θεία λειτουργία.


NEWSLETTER