Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 07:51

Ξεκινά σήμερα το Νησιώτικο πανηγύρι: Η Μεσσήνη υποδέχεται την Παναγία Βουλκανιώτισσα

Γράφτηκε από την
Ξεκινά σήμερα το Νησιώτικο πανηγύρι: Η Μεσσήνη υποδέχεται την Παναγία Βουλκανιώτισσα

 

Την έναρξη του Νησιώτικου πανηγυριού σηματοδοτεί η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας σήμερα στη Μεσσήνη, στις 10.30 το πρωί.

Η υποδοχή της πομπής με την εικόνα από τον κλήρο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, καθώς και από τις τοπικές Αρχές, θα γίνει στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο της πόλης. Θα ακολουθήσει λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, μετά την οποία η εικόνα θα εναποτεθεί στο Μετόχι της Μονής Βουλκάνου, στην Πανηγυρίστρα, για οκταήμερο προσκύνημα και θα επιστρέψει στη Μονή Βουλκάνου την Παρασκευή 28 του μήνα.

Ηδη, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Μεσσήνης, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται:

α) Απαγόρευση στάθμευσης και κίνησης κάθε οχήματος και από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς Καπετάν Κρόμπα, Γεωργίου Παπανδρέου, Μουλαβασίλη και Πολυτεχνείου, κατά τις ώρες 7 π.μ. με 1 μ.μ. κατά την είσοδο - λιτάνευση της εικόνας σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και κατά τις ώρες 3.30 έως 9.30 μ.μ. κατά την αναχώρηση, την Παρασκευή 28 του μήνα. β) Αποκλεισμός τμήµατος οδού Καπετάν Κρόμπα και εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω των οδών Σωτήρη Πατατζή και 7ης επαρχιακής οδού Μεσσήνης - Μελιγαλά. γ) Αποκλεισμός τμήματος οδού Γεωργίου Παπανδρέου και εκτροπή κυκλοφορίας στην οδό Σωτήρη Πατατζή και Αριστομένους. δ) Αποκλεισµός τµήματος της οδού Πολυτεχνείου και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Δημήτρη Κούτσικα και Κολοκοτρώνη. ε) Αποκλεισµός τµήµατος οδού Στ. Τσούση και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Νικολάου και στον κόμβο Μεσσήνης για τα βαρέα οχήµατα. στ) Αποκλεισμός τμήµατος της οδού Δημήτρη Κούτσικα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Κολοκοτρώνη αποκλειστικά για την είσοδο των οχηµάτων στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη του πανηγυριού, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι, απηύθυνε πρόσκληση στους κατοίκους της Μεσσηνίας να επισκεφθούν τη Μεσσήνη, ενημερώνοντας παράλληλα ότι του χρόνου “με ολοκληρωμένη την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το πανηγύρι θα έχει έναν ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα”.

“ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Τσακόπουλος γνωστοποίησε ότι το Σάββατο ο σύλλογος και οι επαγγελματίες της πόλης διοργανώνουν “Λευκή Νύχτα” στη Μεσσήνη, προσκάλεσε δε τον κόσμο σε μια “γιορτή προσφορών και εκπτώσεων”, που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα προς την Κυριακή.

Με σύνθημα “Πάμε Μεσσήνη”, μεθαύριο, πέρα από το εμπορικό κομμάτι έχουν προγραμματιστεί -όπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου- και εκδηλώσεις με μουσική, χορό και διάφορα δρώμενα, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της “Λευκής Νύχτας” θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία η οδός Δημήτρη Κούτσικα, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τη 1 τη νύχτα της Κυριακής, στο τμήμα της από τη συμβολή με την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Πολυτεχνείου, καθώς και την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Την προσπάθεια αυτή του εμπορικού κόσμου της Μεσσήνης στηρίζουν τόσο ο δήμος, όσο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.


NEWSLETTER