Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 07:54

Την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασε η Πύλος

Γράφτηκε από την
Την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασε η Πύλος

 

Την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα γιόρτασε χθες η Πύλος. Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής με την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, ενώ χθες το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά.

Ακολούθησε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πύλου - Νέστορος και των σχολείων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης μίλησε για τη σημασία της παράδοσης και της θρησκείας, δηλώνοντας: “Παρά τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός, η ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο δεν θα σβήσει και αυτό γιατί η πίστη μας στο Θεό παραμένει ακλόνητη”.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης επικεφαλής των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Περικλής Μαντάς και Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επίτιμος Α’ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Πελοπίδας Αγγελόπουλος και πλήθος κόσμου.


NEWSLETTER