Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 09:37

Αγιασμός για την έναρξη των κατηχητικών της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Αγιασμός για την έναρξη των κατηχητικών της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου των κατηχητικών σχολείων τελέστηκε προχθές Σάββατο, με την παρουσία των υπευθύνων νεότητος ιερέων της μητρόπολης Μεσσηνίας, καθώς και των στελεχών του Γραφείου Νεότητος.

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος στη συνέχεια ευχαρίστησε τους δυο υπευθύνους νεότητος κληρικούς για το έργο τους: τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Αρώνη και τον πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Τζαϊλέα. Καλωσόρισε παράλληλα τους κατηχητές, κληρικούς και λαϊκούς και τους ευχαρίστησε για την κατηχητική τους διακονία.

Στη σχετική ανακοίνωση, προστίθεται ότι ο αρχιμανδρίτης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως “το έργο των Κατηχητικών Συνάξεων δεν πρέπει να θεωρείται ως δευτερεύον και να αγγίζει τα όρια της αγγαρείας, αλλά πρέπει να δοθεί η δέουσα βαρύτητα από όλους μας”. 

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης αναφέρθηκε στα βοηθήματα της κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, τα οποία και δόθηκαν σε όλους τους κατηχητές ως  βοηθητικό υλικό για τη νέα κατηχητική χρονιά.


NEWSLETTER