Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 11:16

Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της Υπαπαντή (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της Υπαπαντή (βίντεο-φωτογραφίες)

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή.

Το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και στις 11 ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Στις εκδηλώσεις παρίστανται οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Καρθαγένης Μελέτιος, Ιεραπύτνης Κύριλλος, Σταγών Θεόκλητος, Λαρίσης Ιερώνυμος και ο οικοδεσπότης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στη 1 το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 2 το μεσημέρι, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα παραθέσει γεύμα στο “Elite City Resort”.  Στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, και τη Βουλή η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, ενώ παρίστανται επίσης μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η απουσία από τις εκδηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που μέχρι χθες βράδυ βρισκόταν στην Καλαμάτα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ.


NEWSLETTER