Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 15:16

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Καλαμάτα 

Με λαμπρότητα και χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου γιορτάστηκε προχθές Κυριακή στην Καλαμάτα η επέτειος των 100 χρόνων από τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην περιοχή του Κολυμβητηρίου, παρουσία και του μητροπολίτη Καρθαγένης Μελετίου.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη θεία λειτουργία, συμπαραστατούμενος από ιερείς και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Με το τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Σιψάς αναφέρθηκε στην ιστορία των 100 χρόνων του ναού της Αγίας Βαρβάρας και στο τέλος της ομιλίας του πρόσφερε στον μητροπολίτη Χρυσόστομο αντίγραφο της παλαιάς εικόνας της Αγίας Βαρβάρας.

Ακολούθησε η ανάλυση από τον κ. Χρυσόστομο της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής, με τον μητροπολίτη να τονίζει ότι η “Εκκλησία διδάσκει και πράττει σε κάθε ευχαριστιακή σύναξή της, αλλά και μετά από αυτήν τη σύναξη σε κάθε κοινωνική έκφανση του ανθρώπου, διδάσκει και πραγματοποιεί την ενότητα. Ενότητα που αποτελεί το ζητούμενο στη σημερινή κοινωνία, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και λύση των προβλημάτων είναι η ενοποιός δύναμη της Εκκλησίας”.


NEWSLETTER