Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 08:29

Μεσσηνία: Ομαδική βάπτιση του Αγίου Πνεύματος στην Καρποφόρα

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Ομαδική βάπτιση του Αγίου Πνεύματος στην Καρποφόρα

 

 

Δεκάδες τσιγγανόπαιδα και παιδιά απόρων οικογενειών θα βαφτιστούν και φέτος ομαδικά, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στην Καρποφόρα, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο ιερέας - εφημέριος του ναού Κωνσταντίνος Κολτσίδας μας ενημέρωσε ότι η βάπτιση πραγματοποιείται φέτος για 8η χρονιά και προσκάλεσε - παρακάλεσε “να έρθει κόσμος να βαφτίσει τα παιδιά χωρίς οικονομική επιβάρυνση, καθώς τα έξοδα έχουν αναλάβει η εκκλησία και οι χορηγοί”.

Ο ιερέας που είναι διευθυντής της Πολιτείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διοικητικό μέλος της Ελλάν Πασσέ, εκτίμησε πως θα βαφτιστούν 70 με 100 παιδιά από τη Μεσσηνία και γειτονικούς νομούς. Παρατήρησε ότι τα παιδιά αυτά θα εγγραφούν και στο Δημοτολόγιο κι επεσήμανε ότι “πρόκειται για αγράμματους γονείς” και πως “έτσι τους εντάσσουμε με ομαλό τρόπο στην κοινωνία, βοηθώντας τους ίδιους και πρώτα την Πολιτεία”. Μας ενημέρωσε ότι στις βαπτίσεις θα παραστούν πανεπιστημιακοί καθηγητές που σχετίζονται με την εκπαίδευση των τσιγγανόπαιδων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των Διαμεσολαβητών και στελέχη της Ελλάν Πασσέ. Κλείνοντας, ο παπα - Κωνσταντίνος σημείωσε ότι “ο πολιτισμός ξεκινάει με το σεβασμό προς τον αδύναμο”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER