Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 11:24

Ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Με ποικίλες εκδηλώσεις θα γίνει και φέτος ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία στη μεγάλη παντριφυλιακή εορτή.

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου ξεκινούν το Σάββατο με τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου «24ος Γύρος της Κυπαρισσίας» από τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών (6 μ.μ. αφετηρία και τερματισμός στην κεντρική πλατεία).

Την ίδια ημέρα στις 8.30 μ.μ. ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας διοργανώνει την 6η Λευκή Νύχτα στην πόλη. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας θα κηρύξει την έναρξη της διοργάνωσης.

Την Κυριακή στις 7 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός της Γονυκλισίας μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος   χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Τη Δευτέρα στις 7 π.μ. χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και όρθρος - θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Στις 10.30 θα γίνει η λιτάνευση  της ιερής εικόνας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, με κατάληξη στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας και οι μαθητές των σχολείων της πόλης. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας. Μετά το πέρας της ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και το Τοπικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, θα δεχθούν τις ευχές των πολιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας.

8.30 μ.μ.: 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας. Συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τριφυλίας με τους εξής συμμετέχοντες: Μικτή Χορωδία Πατρών, Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το Φιόρο του Λεβάντε», Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Παιδική Χορωδία και πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο «Ηδύφωνον» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.