Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 08:46

Εθιμοτυπική επίσκεψη μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιου σε Νίκα

Γράφτηκε από την
Εθιμοτυπική επίσκεψη μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιου σε Νίκα

 

Το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, όπου ευχήθηκε στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα με την ευκαιρία της εκλογής του ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ενώ συζήτησαν και διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μετά τη συνάντηση, ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι είχε τη χαρά να δεχθεί το μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης ο οποίος ανδρώθηκε στην Καλαμάτα και την υπηρέτησε επί πολλά χρόνια πριν την ανάδειξή του σε επίσκοπο. Τον ευχαρίστησε «για την ευλογία του, την αγάπη του και την καθοδήγησή του» και του προσέφερε ένα καλλιτεχνικό έργο που αναπαριστά τον «ριζωμένο Σταυρό». Οπως ανέφερε ο Π. Νίκας πρόκειται για λεπτομέρεια από την πρώτη σφραγίδα που μπήκε στο κείμενο το οποίο στάλθηκε στην Ευρώπη το 1821, την Προειδοποίηση εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς.

Ο ίδιος πρόσφερε επίσης στον κ. Ευστάθιο τον τουριστικό οδηγό της Καλαμάτας, που αποτελεί έκδοση του δήμου, καθώς και ένα βιβλίο των Γενικών Αρχείων του Κράτους - Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της πόλης.

Ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε το δήμαρχο για τα δώρα και του έδωσε εγκάρδιες ευχές και συγχαρητήρια για την επιτυχία του και την ανάδειξή του σε περιφερειάρχη Πελοποννήσου, σημειώνοντας: «Η αγάπη είναι εφευρετική. Πιστεύω ότι την έχετε και θα τη δείξετε με τα πολλά έργα, τα οποία και έχετε προγραμματίσει και θα βοηθήσει ο Θεός να τα πραγματώσετε. Σας έχω κλείσει στην καρδιά μου και ζω με την ελπίδα ότι θα αφήσετε εποχή, θα βάλετε τη σφραγίδα σας σε κάθε έργο κοινής ωφελείας και στα μεγάλα έργα, για τα οποία είπατε, και σε ό,τι άλλο η εφευρετική -επαναλαμβάνω- αγάπη σας θα σας καθοδηγεί. Εχετε αγάπη σ’ αυτόν τον τόπο και έχετε και ήθος, και πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Ο λαός περιμένει πάρα πολλά από σας και πιστεύω ότι δεν θα τον διαψεύσετε».

Ο Π. Νίκας διαβεβαίωσε το μητροπολίτη πως «θα είμαστε δίπλα στην Εκκλησία», δίπλα στον κ. Ευστάθιο και σε όλες τις Μητροπόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «και θα συνδράμουμε κατά το δυνατόν ώστε το έργο σας να υποβοηθείται και από μας».

Να αναφερθεί ότι κατά την άφιξή του, τον κ. Ευστάθιο καλωσόρισαν ο αντιδήμαρχος και εκλεγείς δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και η σύζυγός του Εύη.


NEWSLETTER