Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 14:11

Πανηγυρικός εσπερινός Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πανηγυρικός εσπερινός Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας

Παρουσία πλήθους προσκυνητών από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, πανηγύρισε ο ιστορικός ναός των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας.

Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς. Αναφερόμενος στην ιστορικότητα του ναού και στο γεγονός ότι από το σημείο αυτόν ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την προσωπική τους επανάσταση και να απελευθερωθούν από τα δεσμά της αμαρτίας και των παθών. Παραλλήλισε την προσωπική επανάσταση του καθενός με αυτήν των Δώδεκα Αποστόλων, οι οποίοι αδιαφορώντας για τη χλεύη των Ιουδαίων και έχοντας πίστη ακολούθησαν τον Χριστό και εξελίχθηκαν από μαθητές σε Αποστόλους και διδασκάλους της οικουμένης, κάνοντας την επανάσταση της πίστεως και της αγάπης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποστολή του καθενός εντός της Εκκλησίας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αποστολή του συγκεκριμένου ιστορικού ναού, αναφέροντας ότι τα έσοδά του προορίζονται για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών, έργο το οποίο αποτελεί έμπνευση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Προεξήρχε ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Μεσσηνίας αρχιμ. Γεώργιος Μπίζας, ενώ κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών τους ύμνους απέδωσαν τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διευθυντή της Σχολής και πρωτοψάλτη του ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας Κων. Σιάχου.


NEWSLETTER