Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 09:03

Σε Βουλκάνο και Δήμιοβα το επίκεντρο του εορτασμού της Παναγίας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

Τη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου με επίκεντρο τις Μονές Βουλκάνου και Δήμιοβας γιορτάζει με λαμπρότητα και κατάνυξη και φέτος η Μεσσηνία.

Χιλιάδες πιστοί αναμένεται να ανέβουν σήμερα και αύριο στις δύο μονές, στην Ιθώμη και στον Ταΰγετο, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Ειδικότερα, στη Μονή Βουλκάνου, σήμερα στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής Μελετίου. Ακόμα, θα γίνει η λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας γύρω από το ναό και σε εξέδρα θα ψαλούν τα εγκώμια προς τιμήν του Θεοτόκου.

Αύριο, ανήμερα της γιορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί ο πανηγυρικός όρθρος και στις 8.30 η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από την παλιά μονή (το Καθολικό), από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο με τη συμμετοχή του κ. Μελετίου. Μισή ώρα αργότερα θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία.

Στην παλιά μονή (το Καθολικό) σήμερα στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και στις 11 τη νύχτα πανηγυρική αγρυπνία και κατά το μοναστηριακό τυπικό θα ψαλούν τα εγκώμια προς τιμήν της Θεοτόκου. Αύριο, μετά την παράκληση στις 6 το πρωί, θα ξεκινήσει η κάθοδος της εικόνας της Παναγίας προς τη ,ονή Βουλκάνου.

Στη Μονή Δήμιοβας, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γέροντος Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Αύριο, ανήμερα της γιορτής, στις 7 το πρωί θα ξεκινήσουν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Γαβριήλ.