Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 09:37

Μηνύματα ενότητας από μητροπολίτη Μεσσηνίας και Θεοδωρικάκο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Μηνύματα ενότητας των Ελλήνων έστειλαν χθες το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στη συνάντησή τους στο Επισκοπείο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι “οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι οι Ελληνες, είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Οποτε ήμασταν ενωμένοι, πετύχαμε πολλά. Να είμαστε ενωμένοι και να δείχνουμε αληθινό πατριωτισμό”.

Ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε πως “μόνο αν είμαστε ενωμένοι, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Για μας είναι ενιαίος ο λαός”. Και προέτρεψε τον υπουργό να αναπτύξουν πρωτοβουλίες συνεργασίας με την Εκκλησία.

Στη συζήτηση υπήρξαν αναφορές στο ρόλο της αυτοδιοίκησης και στη διάθεση της Εκκλησίας για συνεργασία μαζί της, καθώς και στο ότι η Μεσσηνία δεν είχε σοβαρές επιπτώσεις από την κρίση. “Η Μεσσηνία είναι στις πρώτες θέσεις της χώρας σε επίπεδο ζωής και ευημερίας. Οι νέοι μπορούν να παραμείνουν”, είπε ο υπουργός. Ο μητροπολίτης ανέφερε ότι οι νέοι γυρίζουν πίσω και ενεργοποιούνται σε πόλεις και χωριά και παρατήρησε πως χρειάζεται κεντρική ενίσχυση, να δοθούν κίνητρα και πόροι.

Στη συνάντηση, από ένα σημείο και μετά, παρέστη και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Γ.Σ.