Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 07:53

Στα Γιαννιτσάνικα από σήμερα η εικόνα από τη Δήμιοβα

Γράφτηκε από την
Στα Γιαννιτσάνικα από σήμερα η εικόνα από τη Δήμιοβα

 

Την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή της Δήμιοβας υποδέχεται σήμερα η Καλαμάτα, στις 7 το απόγευμα, στο ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα.

Η πομπή για τη μεταφορά της εικόνας ξεκίνησε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα με ενδιάμεση στάση στο Ελαιοχώρι. Η εικόνα έχει φτάσει από νωρίς το πρωί στα Γιαννιτσάνικα, στην εκκλησία της Παναγίτσας στην ιδιοκτησία του Γ. Μπούνα (500 περίπου μέτρα από τη διασταύρωση της Λακωνικής προς Ελαιοχώρι).

Σήμερα πριν την υποδοχή της, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και παράκληση της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβήτισσας θα παραμείνει στην Καλαμάτα για δεκαήμερο προσκύνημα (θα αναχωρήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου), ενώ την Κυριακή 8 του μήνα θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία για τη γιορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Την Πέμπτη 12 του μήνα, από τις 9 το βράδυ έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, έχει προγραμματιστεί ιερή αγρυπνία, κατά την οποία θα τελεστούν εσπερινός, παράκληση, όρθρος και θεία λειτουργία.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER