Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 07:53

Η Πύλος γιόρτασε την προστάτιδά της Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Γράφτηκε από την

 

Με λαμπρότητα γιόρτασε χθες η Πύλος την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου και του επιχώριου μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Μάνης ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στον όρο «Παναγία», καθώς και στις αρετές που την διέκριναν. Με το πέρας της λειτουργίας έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου. Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Κατά τη διάρκεια του όρθρου ο μητροπολίτης Μάνης κατόπιν προτροπής του μητροπολίτη Μεσσηνίας προχείρισε σε αναγνώστη τον ιεροψάλτη του ναού Αντώνη Χωραΐτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό πολυαρχιερατικός εσπερινός. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Μάνης Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο επίσκοπος Ευρίπου, κατόπιν εντολής του μητροπολίτη Μεσσηνίας χειροθέτησε σε οικονόμο τον ιερέα Σπυρίδωνα Τζίφα, εφημέριο Κουκουνάρας.