Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 21:22

Πρόταση του μητροπολίτη Μεσσηνίας σε σύναξη κληρικών: Συσσίτια για απόρους σύντομα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πρόταση του μητροπολίτη Μεσσηνίας σε σύναξη κληρικών: Συσσίτια για απόρους σύντομα στην Καλαμάτα

Η δημιουργία συσσιτίων στην πόλη της Καλαμάτας εξετάζεται από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας σε συνεργασία με το δήμο. Και αυτό γιατί, λόγω και της κρίσης, έχουν αυξηθεί οι άνθρωποι με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, οι οποίοι σπεύδουν καθημερινά για βοήθεια στην Εκκλησία.
Την προοπτική αυτή ανέφερε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος κατά την ετήσια ιερατική σύναξη των κληρικών, που έγινε υπό την προεδρία του χθες το πρωί στο ναό των Ταξιαρχών. Τα δύο ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως επισημάνθηκε, είναι να βρεθούν οι εθελοντές που θα μεριμνούν για την παρασκευή και τη διανομή του συσσιτίου και, κυρίως, οι άνθρωποι που πραγματικά χρήζουν βοηθείας.
Στη χθεσινή σύναξη συζητήθηκαν και θέματα διοίκησης και διαχείρισης σε ενορίες και μοναστήρια, τα οποία είναι ΝΠΔΔ. Εγινε γνωστό ότι οι περισσότερες ενορίες έχουν προσλάβει λογιστές, καθώς μπορούν να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή από τα αρμόδια όργανα (κρατικά και εκκλησιαστικά) και θα πρέπει να είναι έτοιμες. Και αυτό γιατί λειτουργούν βάσει νόμων και κανόνων της Εκκλησίας και του κράτους.
Στη συνέχεια τέθηκαν θέματα και από τις δύο πλευρές (κληρικούς και μητροπολίτη) και ακολούθησε διάλογος.
Ο σεβασμιώτατος μοίρασε στους κληρικούς τσάντες με τα βιβλίο "Ο πάτερ Σέργιος" του Λέοντος Τολστόι και "Το Μυστήριον του Θανάτου εις της Λατρείαν της Εκκλησίας" από τα πρακτικά του Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, στο Βόλο το Νοέμβριο του 2007.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χρυσόστομος παρέθεσε γεύμα στους κληρικούς.
Γ.Σ.


NEWSLETTER