Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 12:47

Η εορτή της Ανάληψης στο «Μιριάλι» Ταΰγετου

Γράφτηκε από την

Γιορτάσθηκε και εφέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή «της Αναλήψεως του Κυρίου» στο γραφικό και  ιστορικό Εκκλησάκι του Ταϋγέτου που βρίσκεται στην τοποθεσία «Μιριάλι» πολύ ψηλά από τον οικισμό της Ταϋγέτης  (Μπαρσινίκος).
Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 από τα χαράματα άρχισαν οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, να ανηφορίζουν και να  περπατούν στο ωραίο μονοπάτι του βουνού, ανάμεσα σε έλατα, βράχους, αγριολούλουδα με προορισμό την εκκλησία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές εκεί υπήρχε Μονή επανδρωμένη με μοναχούς και  αποτελούσε ενδιάμεση στάση για τους ταξιδιώτες που πήγαιναν στην Καλαμάτα.
Την ακολουθία του όρθρου, της θείας λειτουργίας μετά  αρτοκλασίας έψαλαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Γεώργιος Μπλάθρας όπου κήρυξε και το θείο λόγο ,και ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος ενορίας Μυστρά π. Λάζαρος Σκάγκος, συνοδευόμενοι από τους ιεροψάλτες Σταύρο Περγαντή ,Κωνσταντίνο Βαχαβιώλο και Σπύρο Καρτερούλη.
Στο τέλος της λειτουργίας ο καθηγητής και σχολικός σύμβουλος Αγγλικών κ.Λαμπρινάκος μίλησε στους παρευρισκόμενους για την ερμηνεία της λέξης «Μιριάλι» και από πού  προήλθε, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιεί εδώ και καιρό.
Στη συνέχεια  οι πιστοί κατευθύνθηκαν στην τοποθεσία «κορίτες» όπου εκεί συνέφαγαν και απόλαυσαν την παραδοσιακή βραστή γίδα που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι και τέχνη οι νέοι κατάγονται από τη  Ταϋγέτη..
Έτσι  αργά το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής ικανοποιημένοι που και εφέτος μάς αξίωσε ο  Θεός να βρεθούμε και να γιορτάσουμε την «ανάληψη του Κυρίου» στο γραφικό «Μιριάλι»
Τέλος  αποχαιρετιστήκαμε και ευχηθήκαμε  να είμαστε όλοι υγιείς να ξαναβρεθούμε  του χρόνου   στην εορτή της Αναλήψεως του Θεανθρώπου στο Ταΰγετο.


NEWSLETTER