Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 14:12

Οι γιατροί του ΕΣΥ κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σπάρτης

Γράφτηκε από την





Η Διοίκηση του Γ.Ν.Σπάρτης ,αδύναμη να δώσει λύση στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, θεωρώντας ότι ο χώρος της υγείας προσφέρεται για επιδεικτική άσκηση εξουσίας και με στόχο να πλήξει την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν.Λακωνίας, ενήργησε με γνώμονα μικροκομματικές  σκοπιμότητες  και οδήγησε τον Γραμματέα της Ένωσης σε παραίτηση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει ανάγκη ικανούς και εργατικούς γιατρούς, μακριά από κυκλώματα διαπλοκής και χωρίς κομματικούς φερετζέδες, γεγονός όμως παντελώς αδιάφορο για τη διοίκηση του Γ.Ν.Σπάρτης. H τακτική  της  «στιμμένης λεμονόκουπας» που εφαρμόσθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ηθική , δεν περιποιεί τιμή για τους εμπλεκόμενους και οπωσδήποτε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για την κάλυψη αναλόγων αναγκών του νοσοκομείου στο μέλλον.
Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Λακωνίας εκφράζει τη λύπη της για την αποχώρηση του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και επιβεβαιώνει την αταλάντευτη πρόθεσή της να συνεχίζει να αγωνίζεται κόντρα σε  πιέσεις και αυθαιρεσίες της εξουσίας.


Για το Διοικητικό  Συμβούλιο


Η  Πρόεδρος                                      Ο  Αντιπρόεδρος

Χρύσα Ντοροβίτσα                          Θανάσης Βασιλόπουλος


NEWSLETTER