Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 22:14

Κάηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου

Γράφτηκε από την
Κάηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου

Τραγική εξέλιξη είχε χθες το μεσημέρι η μάχη που δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη φωτιά που ξέσπασε στο Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία: Ο 49χρονος διοικητής της Π.Υ. Γυθείου αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παν. Καστρής, ο οποίος έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση, έχασε τη ζωή του στις φλόγες.
Για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του αξιωματικού θα διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άντρας περικυκλώθηκε από τις φλόγες μετά από μια ξαφνική αλλαγή στη φορά του ανέμου. Η σορός του εντοπίστηκε από τους συναδέλφους του και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας.
Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Βαθύ λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, καθώς και 4 αεροσκάφη. Μάλιστα η πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι και χθες το βράδυ - όμως σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνταν κατοικημένες περιοχές.
Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Κ. Καστρή, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, για την απώλειά του την ώρα της εκπλήρωσης του καθήκοντος. Ο Κωνσταντίνος Καστρής με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έδωσε άνιση μάχη με τις φλόγες και έχασε τη ζωή του. Ευχόμαστε ο ηρωικός αντιπύραρχος να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε στη μάχη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών».


NEWSLETTER