Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 17:07

Νέοι πομποί της ΕΡΤ και στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Νέοι πομποί της ΕΡΤ και στην Πελοπόννησο

Τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα προγράμματα της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ HD και Βουλή) και χωρίς εξοπλισμό της Digea θα έχουν το επόμενο διάστημα οι τηλεθεατές. Ηδη από τον Ιούνιο ενεργοποιήθηκαν ψηφιακοί πομποί της ΕΡΤ σε 11 σημεία εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης, όπου μέχρι σήμερα μεταδιδόταν πρόγραμμα μέσω Digea.

Τα σημεία αυτά και τα αντίστοιχα κανάλια εκπομπής τους είναι: Καλάβρυτα (Κ24), Κατσικάς (Κ26), Οσιος Πατάπιος (Κ26), Λιδωρίκι (Κ26), Δίδυμα (Κ33), Ναύπλιο (Κ33), Ρειχέα (Κ22), Αναβρυτή (Κ22), Κύθηρα (Κ22), Φραγκαπήδημα (Κ26) και Σμέρνα (Κ26). Από αυτά τα σημεία εκπομπής εκπέμπεται η πρώτη πολυπλεξία της ΕΡΤ και καλύπτονται οι Νομοί  Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και Φωκίδας. 

Τα προγράμματα της ΕΡΤ συνεχίζουν, επί του παρόντος, να εκπέμπονται και μέσω πομπών της Digea στα ήδη γνωστά κανάλια εκπομπής για τις προαναφερθείσες περιοχές. Στις περιοχές αυτές, για τη λήψη των νέων συχνοτήτων των προγραμμάτων της ΕΡΤ απαιτείται συντονισμός των δεκτών. Η ΕΡΤ θα ενημερώσει εγκαίρως τους τηλεθεατές των περιοχών αυτών για την οριστική διακοπή της μετάδοσης των προγραμμάτων της από τις παλαιότερες συχνότητες μέσω των πομπών της Digea.


NEWSLETTER