Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 13:59

Μεγάλη προσέλευση στο παζάρι αντικών 

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ξεκίνησε το παζάρι αντικών και παλιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία για 12η συνεχή χρονιά.

Οργανωμένο σε 26 μεγάλα περίπτερα, πάνω στο υπέροχο πλακόστρωτο καλντερίμι, το παζάρι είναι ανοιχτό όλη τη μέρα μέχρι και τις 9 του μηνός, με συμμετοχή εμπόρων από το Μοναστηράκι και αλλού. Τα εμπορεύματα (παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα) εκτίθενται από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, αποτελώντας αντικείμενο έρευνας, αγοράς αλλά και... αισθητικής τέρψης των επισκεπτών.

Παράλληλα, πλάι στο παζάρι σε έναν καταπράσινο δημοτικό κήπο, οι διοργανωτές σε συνεργασία με το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εκθέτουν την ετήσια παραγωγή του Τμήματος Υφαντικής  και Ινδικού Τελάρου.

Το παζάρι οργανώνεται από το Πρόγραμμα για την Προστασία και Σνάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, και συνδιοργανωτής  είναι ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης.

Μιλώντας για αυτό ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας επισήμανε: «Το παζάρι προσμένει όλους τους πολίτες της Τριφυλίας και τους επισκέπτες σε αυτή την αίσθηση και τη μαγεία που βγάζει και η οποία συνάδει απόλυτα με το χαρακτήρα, το ύφος αλλά και το άρωμα, το συναίσθημα αυτού του κομματιού της Κυπαρισσίας μας. Είναι ένας θεσμός που ο δήμος τον υποστηρίζει και θα συνεχίσει να τον υποστηρίζει».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Προγράμματος, Τζίμα Ιμιρζιάδη, τόνισε: «Στην Παλιά Πόλη έχει ξεκινήσει το παζάρι για 12η χρονιά, μαζί με το δήμο που το έχει υιοθετήσει και το συνδιοργανώνουμε μαζί. Εχει ήδη έρθει κόσμος από διάφορα μέρη, και αυτό είναι το ζητούμενο: να έρθει κόσμος από μακριά να δει την πόλη. Το παζάρι είναι μια αφορμή να επικοινωνήσουμε την αξία της Παλιάς Πόλης και της Κυπαρισσίας γενικότερα, σε όλη την Ελλάδα. Νομίζουμε ότι αυτό το πετυχαίνουμε και στο τέλος περιμένουμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα με τον αριθμό των επισκεπτών που θα έρθουν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι επισκέπτες δεν μένουν μόνο στο παζάρι, αλλά κάνουν βόλτα στην Παλιά Πόλη»

Ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο κόσμος ανταποκρίθηκε για άλλη μια χρονιά στο κάλεσμα αυτό. Γύρω μας έχουμε αντικείμενα αντίκες, που πέρα από την ομορφιά τους κουβαλάνε ιστορία, πολιτισμό, παράδοση - κουβαλάνε μια ζεστασιά. Μαζί με τη ζεστασιά των ανθρώπων της Πάνω Πόλης, περιμένουμε όλο τον κόσμο αυτές τις ημέρες να διασκεδάσουμε μαζί, να χαρούμε την ομορφιά της Κυπαρισσίας».

 Κ.Μπ.