Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 15:43

Το Θερινό Σχολείο στην Αρχαία Ολυμπία 

Γράφτηκε από την
Το Θερινό Σχολείο στην Αρχαία Ολυμπία 

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε ομάδα φοιτητών από την Ομογένεια, ακολουθώντας το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Περίπου 50 φοιτητές και φοιτήτριες από ελληνικά σχολεία του Σικάγου, του Μόντρεαλ, αλλά και της Οδησσού της Ουκρανίας επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο της γνωριμίας ιστορικών περιοχών  στην Πελοπόννησο. 

Το Θερινό Σχολείο (Summer School) φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την πρωτοβουλία της Παμμεσηνιακής Ενωσης Αμερικής και Καναδά, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων, ενώ εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων προσφέρουν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας. Στην Αρχαία Ολυμπία οι φοιτητές συνοδεύονταν από τους Μεσσηνιακής καταγωγής πανεπιστημιακούς Θεόδωρο Τζαλαλή και Κωνσταντίνο Νιάρχο, τον διδάκτορα Φιλοσοφίας Γεώργιο Τσουκαλά, τις καθηγήτριες της Ομογένειας Βίβιαν Βάσσου και Δέσποινα Μοιρακίδου και το Φώτη Τσιχλή μέλος της Παμμεσηνιακής. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον χώρο της Ιεράς Αλτεως, από όπου ξεκίνησε τον Απρίλιο η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία. Μάλιστα έτρεξαν στον χώρο του Αρχαίου Σταδίου, για να έχουν την εμπειρία των συνθηκών των αρχαίων αγώνων. Για την ιστορία και την παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων μίλησε στους φοιτητές ο Ηλειος καθηγητής Γεώργιος Κουρκούτας, που απάντησε και σε σχετικές απορίες των ομογενών. 

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο της Ολυμπίας, όπου οι φοιτητές είδαν σπουδαία έργα του Ελληνικού πολιτισμού. Μέχρι το τέλος της φιλοξενίας θα γίνουν ανάλογες επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της αρχαίας, της βυζαντινής και νεότερης Ιστορίας. 


NEWSLETTER