Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 09:12

Το Πολυλίμνιο είχε... προειδοποιήσει από το Φεβρουάριο 

Γράφτηκε από την

Κατολίσθηση είχε γίνει στο Πολυλίμνιο και τον περασμένο Φεβρουάριο και ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Ξαρχάκος είχε τότε διαβεβαιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου θα πήγαινε να ελέγξει το χώρο.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε γίνει σε ανύποπτο χρόνο, πριν εξελιχθεί η τραγωδία του περασμένου Σαββάτου και σκοτωθεί μια νέα κοπέλα 24 χρόνων από κατολίσθηση βράχων. 

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση του Σώματος στις 22 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε εκφράσει την ανησυχία του για το κατά πόσο θα είναι έτοιμο το Πολυλίμνιο για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του καλοκαιριού. Αφορμή ήταν η κατολίσθηση δύο μέρες πριν το συμβούλιο μιας μεγάλης πέτρας μετά το πλακόστρωτο.

Μάλιστα ο Στ. Αναστασόπουλος είχε εγείρει και θέμα ασφάλειας, με αφορμή την αναφορά του στην καθυστέρηση για την προκήρυξη δημοπράτησης του αναψυκτηρίου. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος είχε τότε διαβεβαιώσει ότι η δημοτική αρχή ήταν ενήμερη για την κατολίσθηση και πως θα πήγαιναν στην περιοχή μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας για να το φροντίσουν.  

Ν.Κ.