Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 08:37

Σπείρα Βουλγάρων εξαπατούσε ηλικιωμένους

Γράφτηκε από τον

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ είχε καταφέρει να αποσπάσει από ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου μία σπείρα Βουλγάρων χρησιμοποιώντας το γνωστό πλέον... παραμύθι, ότι κάποιος συγγενής των θυμάτων ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ότι χρειάζεται να δώσουν χρήματα ως βοήθεια.

Μέλη της ομάδας αυτής τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, συχνά ηλικιωμένους, και προσποιούνταν τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς και τους ενημέρωναν ότι δήθεν ένα παιδί έχει χτυπήσει πολύ σοβαρά από το ατύχημα, που προκάλεσαν οι συγγενείς τους. Είχαν επιχειρήσει συνολικά από 28 περιπτώσεις να αποσπάσουν χρήματα με αυτό τον τρόπο και σε 8 από αυτές τελικά κατάφεραν να πάρουν το ποσό των 31.900 ευρώ. 

Δρούσαν αποδεδειγμένα από 12 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου σε Αρκαδία (Πλάκα Μεγαλόπολης και Τρίπολη), Αργολίδα (Αργος, Ναύπλιο, Νέα Κίος, Σκαφιδάκι) και Κορινθία (Κόρινθος και Εξαμίλια) και εκτός από τα χρήματα, που τελικά κατάφεραν να πάρουν είχαν συνολικά ζητήσει από τα... υποψήφια θύματα πάνω από 320.000 ευρώ. Τελικά την περασμένη Τετάρτη αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου συνέλαβαν στην Κόρινθο έναν 55χρονο από τη Βουλγαρία. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, που επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοκίνητο, που κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο 55χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

 Δ.Πλ.