Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 18:31

Μεγάλη ζημιά στη θερμοκηπιακή μονάδα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μεγάλη ζημιά έχει υποστεί η θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας ντομάτας στη Μεσσήνη. Η επιχείρηση επλήγη από τα νερά που πλημμύρισαν τον κάμπο της περιοχής το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από τον κατακλυσμό, τα ξημερώματα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε και λόγω της δυσχερούς θέσης στην οποία είχε περιέλθει το αεροδρόμιο, το οποίο επίσης είχε πλημμυρίσει, όπως εξηγεί από τη μεριά του ο επιχειρηματίας Αριστείδης Ευσταθίου, κάνοντας λόγο για σπάσιμο φράγματος στα δυτικά του αεροδρομίου.

Μέσα σε λίγα λεπτά η μονάδα πλημμύρισε, με το νερό να φτάνει τα 2 μέτρα ύψος, ενώ έγκαιρα είχε ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης, με το προσωπικό να απομακρύνεται με κάθε μέσο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι βοήθησαν καθοριστικά στην απομάκρυνση των τσιγγάνων γειτονικού καταυλισμού. 

Πλέον, φυτικό κεφάλαιο, μηχανήματα κι εξοπλισμός χρειάζονται αντικατάσταση. Αλλωστε, όπως εξηγεί, πρόκειται για πιστοποιημένο προϊόν το οποίο πλέον δεν μπορεί να διατεθεί στην αγορά. Η ζημιά είναι αδύνατο να υπολογιστεί μέχρι στιγμής, ενώ εκτιμάται πως θα περάσουν τουλάχιστον 3 μήνες μέχρι να ομαλοποιηθεί και πάλι η λειτουργία της επιχείρησης. 

 

Κ.Δ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση