Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 08:31

Πρόστιμα σε επαγγελματίες για απουσία ναυαγοσώστη στη Δυτική Μάνη 

Γράφτηκε από την

Τα πρώτα πρόστιμα σε καταστηματάρχες για την απουσία ναυαγοσωστών από τουριστικές παραλίες της Μάνης βεβαιώθηκαν τον Αύγουστο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. 

Συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο επέβαλε πρόστιμα σε 14 μαγαζιά στην παραλία της Στούπας και σε άλλα 7 στην Καλογριά, καθώς και στο Δήμο Δυτικής Μάνης, επειδή δεν είχαν ναυαγοσώστη. Μέχρι και τον Ιούλιο ο νόμος προέβλεπε ότι μόνο οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών, αλλά τον Αύγουστο άλλαξε και πλέον υποχρεώνει και τους καταστηματάρχες που κάνουν χρήση του αιγιαλού να απασχολούν ναυαγοσώστες.

Ετσι, λοιπόν το Λιμεναρχείο Καλαμάτας ξεκίνησε ελέγχους σε όλες τις παραλίες όπου έχει παραχωρηθεί ο χώρος του αιγιαλού σε καταστήματα, ενώ -όπως μας διευκρίνισαν από το Λιμεναρχείο- δεν υποχρεώνεται κάθε κατάστημα να έχει από έναν ναυαγοσώστη αλλά μπορούν όλοι μαζί να μοιραστούν τα έξοδα και να προσλάβουν κάποιον από κοινού. 

Να σημειωθεί ακόμη ότι και φέτος από τη λιμενική αρχή έγιναν επανειλημμένα συστάσεις στις δημοτικές αρχές Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών σε πολυσύχναστες και οργανωμένες ακτές. Δυστυχώς όμως όσοι πνιγμοί έγιναν και το φετινό καλοκαίρι ήταν σε αφύλακτες παραλίες.

Ν.Κ.