Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 08:46

Ημερίδα Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών: Υπόσχεση Κοζομπόλη για Γραφείο Επιμελητών Ανηλίκων

Γράφτηκε από την

Σε ένα μήνα ανοίγει το Γραφείο Επιμελητών Ανηλίκων στα Δικαστήρια της Καλαμάτας: Αυτό δεσμεύτηκε χθες ενώπιον κοινού η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, στην έναρξη της ημερίδας του Σύνδεσμου Κοινωνικών Λειτουργών Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας.

Η βουλευτής αισιοδοξεί ότι θα ξεπεραστούν τα διαδικαστικά προβλήματα που υπάρχουν με την μετακίνηση της κοινωνικής λειτουργού Αγγελικής Ρουμελιώτου από το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης στο Γραφείο Επιμελητών Ανηλίκων. Το γραφείο παραμένει κλειστό από το 2011, όταν συνταξιοδοτήθηκε η Αλέκα Κανελλοπούλου - ενώ θα είχε επαναλειτουργήσει πολύ νωρίτερα αν, όπως αναφέρουν πληροφορίες της "Ε", είχε ξεπεραστεί το ζήτημα της στελέχωσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 6ης ΥΠΕ, ώστε να εγκρίνει την μετακίνηση της κ. Ρουμελιώτου.

Πάντως χθες στην ημερίδα «Αντιμετωπίζοντας την κακοποίηση με τη δύναμη του διαλόγου και της κοινής δράσης - παρούσα αντιμετώπιση, ελλείψεις, προτάσεις» που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τέθηκαν εκ νέου ζητήματα που αφορούν την ένδεια της Πολιτείας σε δομές και έμψυχο δυναμικό για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης. Οι ομιλητές εστίασαν στην αδυναμία των κρατικών δομών να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες, αλλά και στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για τις υπάρχουσες δομές.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας και αποσκοπούσε στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, η εκδήλωση ασχολήθηκε με την διάχυση πληροφόρησης και τεχνογνωσίας από εξειδικευμένους φορείς, όπως το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Μητρόπολης Μεσσηνίας και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας.

Ν.Κ.