Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016 15:11

Εκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στην Καλαμάτα

Εκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-23-24 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα - και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, έναντι του Ι.Ν. Υπαπαντής. Στο πλαίσιό της, την Κυριακή 23 του μήνα και ώρα 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Γεώργιο Κρουσταλάκη, ομότιμο καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και θέμα «Ο Οσιος Γέρων Πορφύριος, ο πνευματικός πατέρας και παιδαγωγός». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Η έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου αποτελεί μια πρωτοβουλία των εκδόσεων «Εν πλω», με την ευλογία του μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι επισκέπτες θα βρουν πολλούς τίτλους ορθόδοξης πνευματικότητας και επιλεγμένα παιδικά βιβλία, με έκπτωση έως και 80%.

Οσον αφορά την ομιλία, ο Γεώργιος Κρουσταλλάκης έχει συγγράψει και ένα βιβλίο με το θέμα αυτό, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Εν πλω». Αναφέρεται στην προσωπικότητα του Οσίου Γέροντος Πορφύριου Μπαϊρακτάρη που «υπήρξε πνευματικός πατέρας των νέων ανθρώπων και σύμβουλος οικογένειας, σε μια εποχή που, όπως ομολογούν οι ειδικοί, διακρίνεται για την αντιπαιδαγωγικότητα και την παθογένειά της. Ηταν ο άνθρωπος που έζησε στην περιοχή του θαύματος και εκφράστηκε με τη "θεία τρέλα"».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και την ομιλία, μπορεί κανείς να καλεί στο τηλ. 210 3226343.


NEWSLETTER