Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 07:54

Γιορτάστηκε η 189η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Γιορτάστηκε η 189η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου (φωτογραφίες)

 

Με μηνύματα για την ενότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 189ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο.

Αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο των Τριών Ναυάρχων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη βουλευτή Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Τζον Κίτμερ, τη σύμβουλο της Γαλλικής Πρεσβείας, εκπρόσωπο του πρέσβη της Γαλλίας, Βαλερί Μπρισέτ Χάουτσαμπ, το γραμματέα της Ρωσικής Πρεσβείας, εκπρόσωπο του πρέσβη, Βλαντίμιρ Πανασιουκ, τον αρχηγό Στόλου, αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και την αντιδήμαρχο Δήμου Μήλου Σοφία Βαμβακάρη.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο τ. πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο διοικητής της ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου υποστράτηγος Β. Δοκμετζόγλου, ο διοικητής της Ε΄ Διοίκησης Λ.Σ. αρχιπλοίαρχος Σ. Καλογείτων, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κ. Χίνης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Χρ. Καμπύλης, ο επίτιμος υπαρχηγός του Λ.Σ. Π. Αγγελόπουλος.

Σε δήλωσή του ο τέως πρωθυπουργός, βουλευτής Μεσσηνίας, Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Λαμπρή η γιορτή στο Ναβαρίνο για την επέτειο του Ναβαρίνου. Μια επέτειος, η οποία δείχνει την αποφασιστικότητα του έθνους μας. Θα πρέπει για την αναγέννηση του έθνους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα με συνέπεια και αποφασιστικότητα για το καλό όλου του κόσμου, όλων των Ελλήνων».

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ελένη Βολονάκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων, σε Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως η φρεγάτα "Ναβαρίνο" έδεσε και γι΄ αυτόν τον εορτασμό στο λιμάνι της Πύλου.

Κ.Δ.


NEWSLETTER