Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 08:17

Διαμαρτυρία γονέων για τη μεταφορά μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου

Γράφτηκε από τον
Διαμαρτυρία γονέων για τη μεταφορά μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου

 Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τη μεταφορά παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου, από χωριά της περιοχής. Χθες το πρωί διαμαρτυρόμενοι γονείς πήγαν στο Διοικητήριο Μεσσηνίας και συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου που βρέθηκε στο Διοικητήριο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μαρία Καλλίτση και άλλοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά 20 παιδιών από τα χωριά Βλάση, Κουρτάκι, Δροσιά, Χαραυγή, Πετρίτσι και Χατζή. Παρατήρησαν ότι τα παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις μεταφέρονται από τους γονείς τους, αλλά τώρα που αρχίζει το ελαιομάζεμα αυτό δεν θα μπορεί να συνεχιστεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο τους στο Βλαχόπουλο.

Οι γονείς ζήτησαν να μπει ένα λεωφορείο 20 θέσεων, για να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά. 

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι γονιός από το Βλάση μεταφέρει τα δύο παιδιά του με το μηχανάκι στο Βλαχόπουλο - και μάλιστα, πέρα από τον κίνδυνο ατυχήματος, για να αντιμετωπίσουν το κρύο το πρωί διπλώνονται με κουβέρτα πάνω στο μηχανάκι.

Επίσης, ειπώθηκε ότι μαθητής πηγαίνει το πρωί με τον πατέρα του και το μεσημέρι επιστρέφει με ταξί, γιατί ο ιδιοκτήτης ταξί «χτύπησε» στη δημοπρασία και πήρε μόνο το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Η πρόεδρος του συλλόγου απείλησε ότι αν συνεχιστεί το πρόβλημα και δεν δοθεί λύση, θα ξανακλείσουν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσο πίεσης.

 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.

Από την Περιφερειακή Ενότητα ανακοινώθηκε ότι η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε τους γονείς για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά των μαθητών και για το ότι αυτή τη στιγμή με τους διαγωνισμούς που έχει υλοποιήσει η Π.Ε. Μεσσηνίας η υπάρχουσα κατάσταση έχει ως εξής, για το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Βλαχόπουλου:

Σύνολο μαθητών που δικαιούνται-χρήζουν μεταφοράς 20. α) Μεταφέρονται πρωί και μεσημέρι 12 μαθητές σε κατακυρωμένα ήδη από πέρυσι δρομολόγια. β) 4 μαθητές μεταφέρονται μόνο το μεσημέρι. Γι’ αυτούς τους μαθητές υπάρχει δρομολόγιο που “τρέχει” σε διαγωνισμό αυτή τη στιγμή. γ) 4 μαθητές δεν μεταφέρονται ούτε πρωί ούτε μεσημέρι. Γι’ αυτούς τους μαθητές υπάρχει επίσης δρομολόγιο που “τρέχει” σε διαγωνισμό αυτή τη στιγμή.

Τα δρομολόγια που έχουν ενταχθεί στον τρέχοντα διαγωνισμό υπήρχαν και σε προηγούμενους διαγωνισμούς οι οποίοι απέβησαν άγονοι.  

Οι γονείς ζήτησαν, σε περίπτωση που ο τρέχων διαγωνισμός αποβεί άγονος, να καταργηθούν και τα ήδη εξυπηρετούμενα δρομολόγια με μισθωμένα ταξί και να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς του συνόλου των μαθητών με μισθωμένο λεωφορείο. 

Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα ελέγξουν τη δυνατότητα (νομική και πραγματική) ανασχεδιασμού των δρομολογίων, με αντικατάσταση του συνόλου τους με μισθωμένο λεωφορείο - η οποία συνακόλουθα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα συμπεριλαμβάνει και τα δρομολόγια του Γυμνασίου Χατζή, ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο των προς μεταφορά μαθητών.

Γ.Σ.


NEWSLETTER