Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 15:57

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Τριφυλία

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Τριφυλίας, με επίκεντρο των εκδηλώσεων την Κυπαρισσία. 

Οπως σημειώνεται στο σχετικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών προς τους υπαλλήλους για το ιστορικό της ημέρας, καθώς και σχετικές εκδηλώσεις στα σχολεία. Στις 11.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές και αθλητικά σωματεία στο ηρώο της Επάνω Πόλης, με επικεφαλής τους καθηγητές και δασκάλους. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα της Ελληνίδας Μητέρας Ελένης Ιωαννίδη, στην οδό Αθανασίου Ιωαννίδη. Στις  5.30 μ.μ. θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός στο ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου, στις 7.30 π.μ., η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας θα αναβιώσει παλαιό έθιμο στο κανονάκι του κάστρου παιανίζοντας τον εθνικό ύμνο και εμβατήρια. Στο ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στις 10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Αικατερίνη Δρούλια φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας.

Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού μπροστά από τις προτομές των  μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον κ. Χρυσόστομο, θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (1940 - 1941) και καταθέσεις στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μαθητική παρέλαση στις 11.30 στην οδό 25ης Μαρτίου. Μετά το τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία της πόλης θα παρουσιαστούν χοροί από τον Μορφωτικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER