Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 14:16

Καλαμάτα: Πήγε να εξαργυρώσει τα κλεμμένα ΣΚΡΑΤΣ στο ίδιο πρακτορείο

Γράφτηκε από την

Τρεις νεαρούς συνέλαβε η Ασφάλεια Καλαμάτας για την κλοπή τα ξημερώματα του Σαββάτου από το πρακτορείο ΟΠΑΠ του Γ. Μουζάκη στην οδό Μαιζώνος 50 στην Καλαμάτα. Επιπλέον, ο ένας από αυτούς, ένας 20χρονος Καλαματιανός, συνελήφθη και για κατοχή χασίς 142,5 γραμμαρίων. Ο άλλος, ένας 15χρονος, αφέθηκε ελεύθερος γιατί είναι ανήλικος. 

Αρχικά συνελήφθη ο τρίτος από αυτούς, ένας 18χρονος Καλαματιανός, ο οποίος πήγε να εξαργυρώσει το ίδιο απόγευμα τα κλεμμένα δελτία ΣΚΡΑΤΣ στο ίδιο πρακτορείο. Βέβαια τα δελτία είχαν ήδη ακυρωθεί και όταν ο νεαρός συνελήφθη είπε ότι του τα έδωσε ο 20χρονος. Τον τελευταίο έχει καταγράψει η κάμερα του πρακτορείου, μαζί με έναν ακόμα άγνωστο νεαρό τον οποίο ψάχνει η Αστυνομία, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ηταν 2.09 τα ξημερώματα, όταν -όπως δείχνει η κάμερα- δύο άτομα με μηχανάκι έφθασαν έξω από το πρακτορείο. Ο οδηγός μάρσαρε δυνατά, ώστε να μην γίνει αντιληπτός ο δεύτερος, που με μία μεγάλη πέτρα έσπασε το τζάμι και εισέβαλε στο χώρο. Οι θρασύτατοι κλέφτες (σ.σ. ο ένας είναι ο 20χρονος συλληφθείς) κατάφεραν να πάρουν δελτία ΣΚΡΑΤΣ αξίας 3.000 ευρώ, 300 ευρώ μετρητά από το ταμείο και δύο φορητούς υπολογιστές -μέρος από τα κλεμμένα δελτία κατέληξε στα χέρια του 18χρονου και του 15χρονου, ενώ στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκαν 111 δελτία ΣΚΡΑΤΣ.

Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής και της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους. Οσο για την ποσότητα χασίς βάρους 142,5 γραμμαρίων, αυτή βρέθηκε από τους αστυνομικούς χθες το πρωί στο σπίτι του 20χρονου επιμερισμένη σε 20 ανισοβαρείς ποσότητες, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας. Το χασίς το είχε κρυμμένο σε ένα χάρτινο κουτί στο σπίτι του, επιμερισμένο σε δύο νάιλον σακούλες, καθώς και 3 ακόμη νάιλον συσκευασίες. Επίσης, σε 14 χάρτινες συσκευασίες των 3 γραμ. και μια ακόμα χάρτινη συσκευασία του 1,5 γραμ. μέσα σε ένα ντουλάπι, είχε το υπόλοιπο χασίς. 

Χθες ο 18χρονος και ο 20χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ο μεν πρώτος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο δεύτερος θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι στον ανακριτή.