Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 15:57

Επιμορφωτικά σεμινάρια για την ελληνική μουσική παράδοση από το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

Δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για την ελληνική μουσική παράδοση διοργανώνει την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα, το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί το πρώτο σεμινάριο, από τις 2.30 μ.μ. - 4.30 μ.μ., με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη. Το σεμινάριο αυτό, με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα, βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Ενα βιολί διηγείται» (Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2014). 

Το Σάββατο θα διεξαχθεί το δεύτερο σεμινάριο, από τις 10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. - 8 μ.μ., με τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρο Λιάβα και θέματα «Εισαγωγή στην ελληνική δημοτική μουσική» (το πρωί) και «Εισαγωγή στην ελληνική αστική λαϊκή μουσική» (το απόγευμα).

Στους συμμετέχοντες παρέχονται σε ψηφιακή μορφή (DVD) οδηγίες και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και προτάσεις (αυτοσχέδιες κατασκευές, παιχνίδια, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες κ.λπ.) για σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη  χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.