Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 16:32

Ο Κουφός στο Περιφερειακό Ιατρείο Ξηροκαμπίου

Γράφτηκε από την




Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, κ. Νικόλαος Ι. Κουφός, συνοδευόμενος από τον Υποδιευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Πανταζόπουλο, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Ξηροκαμπίου, κατά την ώρα λειτουργίας του. Το ιατρείο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος του Δήμου Σπάρτης.
Στο Περιφερειακό ιατρείο Ξηροκαμπίου υπηρετεί από πενταετίας η ιατρός κ. Παντζιά Θεοδώρα ως Επιμελήτρια Β΄ Γενικής Ιατρικής του κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία. Επίσης από τον Ιούνιο του 2011, υπηρετεί με απόσπαση στο ίδιο ιατρείο και ο ιατρός κ. Νταής Χρήστος, ως Αγροτικός ιατρός επί θητεία.
Το ιατρείο παρουσιάζει μία πολύ όμορφη εικόνα από τους πεντακάθαρους χώρους του, τη σύγχρονη και καλαίσθητη επίπλωσή του, την κατάλληλη εσωτερική διακόσμηση, καθώς και από τον ικανό ιατρικό εξοπλισμό του, αφού αυτό διαθέτει καρδιογράφο, φιάλη οξυγόνου, νεφελοποιητή, πλήρες φαρμακείο, χειρουργική αναρρόφηση, οξύμετρο, κλίβανο, πλήρη χειρουργικό εξοπλισμό για συρραφές τραυμάτων, μετρητή ταχύτητας ( ΤΚΕ ) και άλλα μικρότερης σημασίας ιατρικά είδη.
Ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται καθημερινά στο ιατρείο για παρακολούθηση χρονίων περιστατικών, αντιμετώπιση οξέων περιστατικών, συνταγογραφία όλων των Ταμείων, ανέρχεται κατά μέσο όρο στους πενήντα. Επιπλέον το Περιφερειακό Ιατρείο Ξηροκαμπίου εξυπηρετεί τις ιατρικές ανάγκες των κατοίκων δεκατεσσάρων ( 14 ) χωριών του τέως Δήμου Φάριδος, όπως και των Αμυκλών και των Καλυβίων Σοχά. Από την ιατρό κ. Παντζιά, παρέχονται ιατρικά πιστοποιητικά στους μαθητές όλων των σχολείων της περιοχής, εκτελούνται οι προληπτικοί εμβολιασμοί του μαθητικού πληθυσμού και υλοποιούνται δραστηριότητες υγειονομικού περιεχομένου, όπως η ενημέρωση του πληθυσμού για διάφορες νόσους που βρίσκονται σε έξαρση ανά εποχές ( επιδημίες κλπ. ).
Το κλιμάκιο του Νοσοκομείου, συζήτησε εκτενώς με τους δύο ιατρούς για την κατάσταση των υπόλοιπων ιατρείων της περιοχής, όπως και για τον τρόπο επίσκεψής τους σ’ αυτά, με στόχο τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Ιατρείου.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Κουφός, δεσμεύτηκε να γίνει μια πλήρη καταγραφή της κατάστασης των ιατρείων και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ξεκινήσουν άμεσα ενέργειες αποκατάστασης, ευπρεπισμού και οργάνωσης των χώρων που χρησιμοποιούνται σήμερα ως ιατρεία στην ευρύτερη περιοχή Ξηροκαμπίου.
Τέλος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς την ιατρό κ. Παντζιά για την υποδειγματική οργάνωση του Ιατρείου καθώς και τις ευχαριστίες της υπηρεσίας προς τους δύο ιατρούς, ( κ. Παντζιά και κ. Νταή ) για τη συνεργασία με το Νοσοκομείο Σπάρτης και την προσφορά τους, πολλές φορές πέρα από το υπηρεσιακό ωράριο, προς την κοινότητα.  


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ι. ΚΟΥΦΟΣ



NEWSLETTER