Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 08:56

Κίνδυνος ατυχήματος: Αφήνουν ανοιχτή τη νησίδα στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας!!!

Γράφτηκε από τον

 

Δεν έχει ακόμα κλείσει η νησίδα στην Αρτέμιδος, στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όπως προβλεπόταν στην εργολαβία του Δήμου Καλαμάτας που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κίνδυνος δυστυχήματος υπάρχει ανά πάσα στιγμή.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, έχει ζητήσει να μείνει ανοιχτή η νησίδα στο συγκεκριμένο σημείο, για να στρίβουν τα λεωφορεία του και να μην πηγαίνουν 100 μ. πιο πάνω και να στρίβουν με ασφάλεια από τον κυκλικό κόμβο στη γέφυρα της Σπάρτης, στην είσοδο κι έξοδο του περιφερειακού. 

Το θέμα, μάλιστα, πρόκειται να συζητηθεί και να απαντηθεί το αίτημα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Ο κ. Καραγιάννης μας επεσήμανε ότι η απάντηση θα είναι αρνητική, καθώς υπάρχει πρόθεση και έχει ληφθεί απόφαση να κλείσει η νησίδα στο ύψος του ΚΤΕΛ. Ομως, ο αντιδήμαρχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κλείσιμο της νησίδας να μην γίνει από την υπάρχουσα εργολαβία, όπως προβλεπόταν στη μελέτη, κάτι που εύλογα γεννά ερωτηματικά. Είπε ότι ο εργολάβος φτιάχνει νησίδα και κλείνει το δρόμο πιο πάνω, σε μεγαλύτερο μήκος, στη συνέχεια του κυκλικού κόμβου του "Μορέα" (στη γέφυρα της Σπάρτης). «Κάνει έργο μεγαλύτερο που δεν προβλεπόταν, ήταν να το κάνει ο "Μορέας"», υποστήριξε ο κ. Καραγιάννης, αναγνωρίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την αδυναμία κλεισίματος της νησίδας στο ΚΤΕΛ, από την υφιστάμενη εργολαβία.

Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, καθώς η νησίδα θα κλείσει με την επόμενη εργολαβία της Αρτέμιδος (της β’ φάσης), από τις εκπτώσεις του δανείου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Εργο που δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η νησίδα θα κλείσει (αν κλείσει) μετά από 1 χρόνο και βάλε.

Με την παράδοση στην κυκλοφορία του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου, στον κόμβο της Αρτέμιδος και με τη νησίδα στο ΚΤΕΛ ανοιχτή, η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος για οδηγούς και πεζούς.

Γ.Σ.